Pamela Pattynama zal als gastdocent meewerken aan de ONLINE editie van Tracing Your Roots 5+. Tijdens haar gastcollege zal  Prof. Em. Pamela Pattynama in vogelvlucht ingaan op de geschiedenis van Indische Nederlanders.

 

Wat weet jij van jouw Indische grootouders en van hun grootouders?

Ik weet bijna niets van mijn grootouders en al helemaal niets van hun grootouders. Ik was nog een kind toen mijn grootouders zijn gestorven. Mijn eigen ouders hebben niet eens veel over zichzelf verteld en daarom al helemaal niets over hun ouders. Ik weet niet waar en wanneer zij zijn geboren. Wel weet ik dat zij, zowel van moeders- als van vaderskant naar Nederland zijn gekomen na de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië. Verder zijn mij wat familieverhalen toegefluisterd.

Ben je nieuwsgierig naar jouw voorouders en familiegeschiedenis?

Ik ben nog altijd van plan om in de archieven naar mijn voorouders op zoek te gaan.  Ik zou graag wat meer over het leven dat zij geleid hebben willen weten. Het is voor je zelfbeeld en eigen identiteit belangrijk om te weten waar je vandaan komt en wie je voorouders waren.

 

Heb jij net als Pamela Indisch-Molukse wortels en wil je graag meer weten over jouw familiegeschiedenis?

Meld je nu aan voor Tracing Your Roots 35+

Fotograaf: Anneke Hymmen