Quinten werd samen met Jordan op de foto gezet tijdens een fotoshoot aan de Hogeschol Ipabo in Amsterdam-West voor het project Tracing Your Roots. Styliste Fay Abali was verantwoordelijk voor de styling van de set en het kleden van de modellen en fotograaf Armando Ello fotografeerde Jordan en Quinten.

Wat weet je van jouw Indisch/Molukse grootouders? Wat weet je van hun grootouders?

Ik weet wie ze waren. Mijn grootouders komen uit Bandung (Java). Mijn oma en opa waren erg Indonesisch, ondanks de hoeveelheid Europees bloed bij oma’s kant. Mijn opa was van Soendanese/Chinese afkomst. Hij kwam uit een welgestelde Indonesisch-Chinese familie. Mijn oma kwam uit een eenvoudig Belgisch/Indisch gezin. Samen met mijn vader vertrokken ze eind jaren ’60 naar Nederland.

Ben je nieuwsgierig naar jouw voorouders en familiegeschiedenis? Wat zou je over jouw voorouders willen weten?

Ik ben zeker nieuwsgierig, alleen ik weet vrijwel alles al. In mijn familie werden veel verhalen gedeeld.

Wat levert een zoektocht naar voorouders en familiegeschiedenis op volgens jou?

Het geeft mij een gevoel van compleet zijn, wetend en begrijpend wat mijn DNA inhoudt, waar ik vandaan kom.

Heb jij net als Quinten Indische wortels en wil je graag meer weten over jouw voorouders en geschiedenis? Doe mee aan Tracing Your Roots: op zoek naar Indisch-Molukse wortels.