Verhalensalon

 

Verhalen delen en (h)erkenning vinden.

In de Verhalensalon worden deelnemers uitgenodigd om onder de bezielende leiding van verhalendeskundige Yvette Kopijn hun verhalen en herinneringen met elkaar te delen, en kennis te nemen van elkaars levensverhaal en -geschiedenis.

Delen is helen en door te delen worden we meer. Dat is het uitgangspunt van de Verhalensalon. Door te vertellen en te luisteren leren we onszelf en de ander op een nieuwe manier kennen en ontstaat er ruimte voor het uitwisselen van levenslessen en -ervaringen. Het delen van verhalen brengt ons niet alleen terug bij onze kracht, het kan ook helend, verbindend en bevrijdend werken. Dat maakt het bijwonen van een verhalensalon een hele bijzondere ervaring!

De Verhalensalon biedt een veilige en vertrouwde setting. Respect voor elkaar, elkaars verhaal en elkaars grenzen staat voorop. Deelnemers blijven de baas over hun eigen verhaal. Je vertelt alleen wat je wilt vertellen. En als je alleen wilt luisteren, is het ook goed!

Duur: 45 min – 2 uur
Thema’s: Migratieverhalen, Dromen en Ambities of Familieverhalen
Te combineren met hapjes en drankjes in een mooi aangeklede ruimte.

In het verleden werd de Verhalensalon verzorgd voor o.m. Forum, Women Inc, Atria, Stichting Zami, Museum Beelden aan Zee, Stichting RBU, Stichting Nusantara Zorg en Stichting Nusantara Amsterdam.

Reacties van deelnemers:

Ik heb mooie verhalen en ervaringen mogen horen. De ontmoeting met alle deelnemers tijdens de verhalensalon voeg ik toe aan mijn voorraad “mooie ervaringen”! Geweldige dag met bijzondere vrouwen!’
‘Yvette, de verhalensalon was heel goed geweest! Prachtige, indringende verhalen. Dank daarvoor!’
‘Het was een waar genoegen. Ik vond het een hele bijzondere en inspirerende ervaring’

De Verhalensalon is constant in ontwikkeling en kan op maat worden verzorgd.

Voor meer informatie over bv. een van de thema’s, de mogelijkheden en/of de kosten kunt u contact opnemen met Helen Sumter, projectcoördinator Stichting Zieraad.

Email: stichtingzieraad@gmail.com
Tel. 06-30758206