Workshop De ongelooflijke verhalen van onze voorouders

Wat kunnen we leren over onze geschiedenis in archieven en uit familieverhalen?  In de workshop gaan de kinderen allemaal een eigen Familie Geschiedenis Mysterie oplossen. Dit kan bijvoorbeeld de familiegeschiedenis zijn van een bekende (Amsterdamse) schrijfster, acteur of rapper, een karakter uit een boek, en/of een (verborgen) held uit de Amsterdamse gedeelde (koloniale) geschiedenis.  We gaan luisteren, kijken en genieten ook van de inspirerende filmbeelden van de zoektocht van  een bekende rapper, sporters en/of acteurs die op zoek gaat naar haar/zijn familiegeschiedenis. Hun verhalen zijn echter niet uniek. We hebben allemaal een ongelooflijke geschiedenis om te delen.

Wat weet jij van de geschiedenis van jouw voorouders of van het land of werelddeel waar jouw  ‘Amsterdamse ‘ vriendinnen en vrienden vandaan komen?

Doe mee met de workshop ‘De Ongelooflijke verhalen van onze voorouders’ en maak een bijzondere reis in de wereld van familiegeschiedenis en los als een echte detective een Familie Geschiedenis Mysterie op. We starten onze reis in Amsterdam maar wie weet waar we terechtkomen, misschien op andere plaatsen in de wereld.

Wat willen we de kinderen  meegeven?

  • Hoe leuk en bijzonder familieverhalen eigenlijk zijn.
  • Dat iedereen een eigen, unieke familiegeschiedenis heeft.
  • Dat het niet voor iedereen makkelijk is om informatie te vinden over je eigen geschiedenis.
  • Waarom het voor sommige kinderen moeilijker is om iets te kunnen vinden.

 

Voor wie?                         Voor kinderen uit groep 7 en  8

Duur:                                Twee uur

Aantal deelnemers:        minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers per workshopleider