Testimonials

Een student met wortels in Marokko die in eerste instantie niet erg geïnteresseerd leek en de stamboom opdracht niet had gedaan, zei aan het eind van het college dat hij zijn stamboom nu alsnog wilde gaan maken en onderzoeken en dat hij was gaan inzien dat hij hierin een voorbeeldfunctie te vervullen had voor de jongere generaties kinderen met Marokkaanse roots. Bijzonder en mooi om te zien.

Docent Pabo Hogeschool van Amsterdam (maart 2019)

 

Eigenlijk ben ik best dankbaar voor de dingen. EN ook heel erg dankbaar voor mijn opa en oma want als mijn opa niet zou werken in Schiphol en bouwvakker, dan was ik niet in Nederland geweest, dus daar ben ik heel blij mee.

Romaisne, Leerling groep 8 St Janschool

Ik voel me ook wel  behoorlijk trots eigenlijk over wat mijn familie allemaal heeft meegemaakt. Dus ik vind het eigenlijk ook wel heel cool want mijn opa en oma moesten niet naar vluchtelingskampen. Omdat mijn oma zo eigenwijs was dat ze dacht nee ik ga er niet naar toe. Anders zou ik hier nu niet staan.

Siri, leerling groep 8 St Janschool

Ik krijg nu vragen waarom de Birmaspoorlijn en de oorlog in Korea niet in de geschiedenislessen voorkomen. Het zit niet in het curriculum, maar komt via de persoonlijke verhalen van de kinderen toch aan bod.

Dieneke, leerkracht en adjunct-directeur St Janschool