Tracing Your Roots: op zoek naar wortels in Indië/Indonesië

Vijfenzeventig jongeren met Indische en/of Molukse wortels zijn  tijdens drie verschillende edities van Tracing Your Roots in 2019 en 2020 op zoek naar hun voorouders en familiegeschiedenis gegaan.

Op vier zaterdagen of zondagen maakten de jongeren kennis met genealogie en stamboomonderzoek, interviewden ze hun (groot)ouders om familieverhalen vast te leggen, en deden ze kennis op over de Indisch/Molukse geschiedenis via gastlessen. De middagen werden afgesloten met een Familiedag, waar deelnemers met hun familie in gesprek gaan  over afkomst, (familie)geschiedenis en identiteit.

Het programma van Stichting Zieraad biedt jongeren een unieke kans om antwoorden te vinden op vragen rondom hun afkomst en identiteit. Tijdens de middagen krijgen zij toegang tot hun eigen geschiedenis, waar deze binnen het reguliere geschiedenisonderwijs relatief onderbelicht blijft. Door op zoek te gaan naar de eigen familiegeschiedenis komt er bovendien een dialoog op gang met oudere generaties, die het relatieve zwijgen binnen families helpt te doorbreken.

 

“Door samen op zoek te gaan naar je roots, leer je elkaar, maar vooral jezelf ook beter begrijpen. “

Deelneemster van TYR 1 Cisca Lokollo

Voor wie?

Jongeren van 15 tot 35 jaar met Indisch/Molukse wortels.

Meer informatie stuur een mail naar stichting Zieraad

Dankzij een financiële bijdrage vanuit de subsidieregeling collectieve erkenning van Indisch en Moluks Nederland van het Ministerie van VWS en de inzet van verschillende vrijwilligers kon stichting Zieraad dit project organiseren.

Agenda

  • Geen evenementen