Tracing Your Roots: op zoek naar wortels in Indië/Indonesië

Tracing Your Roots: op zoek naar wortels in Indië/Indonesië

Wanneer

29/08/2020    
12:00 pm - 4:00 pm

Waar

Nationaal Archief
Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag, 2595 BE

Evenement type

Tracing Your Roots Limburg: op zoek naar wortels in Indië/Indonesië

Dit najaar gaat stichting Zieraad richting het Zuiden met Tracing Your Roots: op zoek naar wortels in Indië/Indonesië. Het belooft een hele speciale editie te worden, want de deelnemers worden uitgenodigd om mee te doen aan een tentoonstelling over Indische en Molukse families in Limburg!

Liggen jouw wortels in Indië/Indonesië, woon je in Limburg of kom je er vandaan?
Dan is dit jouw kans om samen met een groep van gelijkgestemde jongeren op zoek te gaan naar jouw roots!

Tracing Your Roots is een programma waarbij jongeren (15 – 35 jaar) met wortels in Indië/Indonesië op zoek gaan naar hun voorouders en familiegeschiedenis, en naar de verborgen geschiedenissen die daarin besloten liggen.

Vier zaterdagen lang leer je over de Indisch/Molukse geschiedenis, maak je kennis met genealogie en stamboomonderzoek, en interview (en film) je jouw (groot)ouders om familieverhalen vast te leggen. Het programma sluit af met een Familiedag, waarna het mogelijk is om deel te nemen aan een tentoonstelling over Indische en Molukse families in Limburg.

Voor wie?
Jongeren (15 t/m 35 jaar) met wortels in Indië/Indonesië, die in Limburg wonen of er vandaan komen.

Wanneer?
Zaterdag 10 oktober 2020
Zaterdag 31 oktober 2020
Zaterdag 7 november 2020
Zaterdag 14 november 2020

Interesse? Meld je aan via EventBrite

Een programma waarbij jongeren (15 – 35 jaar) met wortels in Indië/Indonesië op zoek gaan naar hun wortels en familiegeschiedenis, en naar de verborgen geschiedenissen die daarin besloten liggen. Vier middagen lang kennis maken met genealogie en stamboomonderzoek, en je (groot)ouders filmen en interviewen om familieverhalen vast te leggen.

We sluiten af met een Familiedag, waar deelnemers hun familie kunnen uitnodigen om hun ontdekkingen tijdens de zoektocht naar voorouders te delen.

Highlights uit het programma:

  • Gastlessen over Molukse en Indische geschiedenis, over de njai (Indonesische voormoeder) en de (gedwongen) migratie/vlucht naar Nederland.
  • Workshops Indisch/Molukse Genealogie
  • Oral History Interviewen .
  • Filmen met je Mobiel

Locatie: Nationaal Archief in Den Haag
Data: zaterdag 29 augustus 2020- zaterdag 5 september 2020- zaterdag 19 september 2020- zaterdag 26 september 2020
Datum Familiedag: wordt nader bekend gemaakt

Eigen bijdrage: voor vier middagen en deelname aan de Familiedag vragen wij een eenmalige bijdrage van € 50 inclusief drankjes en hapjes tijdens de middagen plus een foto shoot op de Familiedag.