Workshop De ongelooflijke verhalen van onze voorouders

Wanneer

06/01/2022    
2:00 pm - 4:30 pm

Evenement type

Wat kunnen we leren over de Amsterdamse geschiedenis uit archieven en familieverhalen? We gaan proberen om de familiegeschiedenissen van bekende en minder bekende personen op te sporen.

 

Onder begeleiding van  Ancestors unKnown en het Stadsarchief Amsterdam duik je in de geschiedenis van bekende en onbekende families.

 

Doe mee en maak een bijzondere reis door de wereld van een familiegeschiedenis. We starten in Amsterdam maar wie weet waar we terechtkomen.
Wat kunnen we leren over onze geschiedenis in archieven en uit familieverhalen? Luister, kijk en geniet van de inspirerende zoektocht van mensen die hun familie verhalen ontdekken.

 

Personen die direct of indirect verbonden zijn aan Amsterdam en haar geschiedenis. We luisteren, kijken en genieten van de inspirerende filmbeelden van de zoektocht van een bekende artiest en acteur. We doen een spelletje. En met elkaar ontdekken we interessante weetjes en verhalen en laten we de digitale kaart van Amsterdam groeien met foto’s en verhalen die jullie zelf toevoegen.