Tracing Your Roots: op zoek naar Javaans-Surinaamse wortels

In het kader van 130 jaar Javaans-Surinaamse migratie is Stichting Zieraad bezig met de voorbereidingen van een Tracing Your Roots programma speciaal voor jongeren van Javaans-Surinaamse afkomst. Dit in samenwerking met organisaties en deskundigen in Suriname en in Nederland. Het streven is om dit programma in de eerste helft van 2021 aan te bieden. Momenteel onderzoeken we mogelijkheden om dit programma fysiek, online of gecombineerd aan te bieden.

 

Tracing Your Roots: op zoek naar Javaans-Surinaamse wortels is een programma waarin Javaans-Surinaamse jongeren kennismaken met stamboomonderzoek, om vervolgens op zoek te gaan naar hun voorouders en familiegeschiedenis. Speuren in archieven, familieleden interviewen, luisteren naar gastsprekers die toegang geven tot de eigen geschiedenis en gastoptredens. Tijdens de zoektocht leggen jongeren vast wat ze ontdekken. Zo komen ze in contact met hun eigen wortels en krijgen onvertelde verhalen de kans om alsnog verteld te worden en overgedragen aan volgende generaties.

 

 

 

 

 

Voor wie?
Jongeren (15 t/m 35 jaar) met  Javaans-Surinaamse wortels die in Nederland of Suriname wonen.

 

Interesse in Tracing Your Roots: op zoek naar Javaans-Surinaamse wortels? Beantwoord dan onderstaande vragen en wij houden je op de hoogte!