Tracing Your Roots in Limburg

Dit najaar gaat stichting Zieraad richting het Zuiden met Tracing Your Roots: op zoek naar wortels in Indië/Indonesië. Woon jij in Limburg,  of ben je geboren en/of opgegroeid in Limburg  en nu voor studie of werk woonachtig in een ander deel van Nederland. Maar je familie woont nog steeds in Limburg\ en zelf ben je er ook regelmatig. Dan is dit je kans om samen met een groep van gelijkgestemde jongeren met wortels in Indië/Indonesië op zoek te gaan naar jouw familiegeschiedenis.

 

Tracing Your Roots is een programma waarbij jongeren (15 – 35 jaar) met Indisch/Molukse wortels op zoek gaan naar hun wortels en familiegeschiedenis, en naar de verborgen geschiedenissen die daarin besloten liggen.
Vier zaterdagen lang maak je kennis met de Indisch/Molukse geschiedenis, maak je kennis met genealogie en stamboomonderzoek, en interview (en film) je jouw (groot)ouders om familieverhalen vast te leggen. et programma sluit af met een Familiedag, waar deelnemers hun familie uitnodigen om hun ontdekkingen tijdens de zoektocht naar voorouders te delen.

 

Voor wie?
Jongeren (15 t/m 35 jaar) met wortels in Indië/Indonesië, die in Limburg wonen of er vandaan komen.

Wanneer?
Zaterdag 10 oktober 2020
Zaterdag 17 oktober 2020
Zaterdag 31 oktober 2020
Zaterdag 7 november 2020

Waar? Limburgs Museum in Venlo

 

Klik hier om het programma te bekijken.

 

Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor Tracing Your Roots Limburg maar je kunt jezelf aanmelden om op de wachtlijst gezet te worden. Aanmelden voor de wachtlijst  kan via EventBrite.