Op zondag 11 november 2012 vond de afsluiting plaats van Schijn je lichtje op West, een erfgoedproject waarbij kinderen uit West uit verschillende buurten uitgedaagd werden om samen hun lichtje te laten schijnen op West, en kennis te nemen van de oorspronkelijke boodschap van het Sint Maarten lichtfeest. Nog nooit was het zo druk tijdens Sint Maarten in het Erasmuspark. Ruim 600 kinderen en ten minste evenveel ouders of andere verzorgers liepen mee met de Schijn je Lichtje op West optocht. De optocht werd voorafgegaan door een groot verlicht wit paard en een swingende Brassband bestaande uit jongeren. Een groot deel van de kinderen luisterde na afloop naar het Sint Maarten verhaal verteld door de acteur Finn Poncin. Het project Schijn je lichtje op West 2012 is financieel mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam West.

Veel ouders en kinderen waren erg enthousiast. “Ik heb samen met 4 andere ouders en onze kinderen meegelopen en dit was de leukste Sint Maarten ooit”. “Mijn dochter van 3 vond het allemaal erg spannend, we zijn wel eerder afgeslagen en hebben bij Terrasmus genoten van een warme choco en het verhaal”. En op de BoloBoost Facebookpagina lezen we: ”Het was een geweldig succes met een bonte stoet aan ouders, kinderen en lampionnen #prachtig”. “Dat het druk zou worden wisten we maar dat er zoveel kinderen en ouders op af zouden komen, was voor ons toch nog een verassing. We gaan het goed evalueren zodat we volgend jaar echt op ‘alles’ voorbereid zijn” aldus Helen Sumter, initiatiefnemer van het project.

Schijn je lichtje op West is georganiseerd door, Stichting Zieraad, het Marouma Atelier en Tante Lien’s feestje. Sponsoren zijn  Kesbeke tafelzuren, Van der Linde, 2e hands Kinderkledingzaak JunJun, Shirley Brandeis (Jona in de laptop) en Estafette de biologische eetwinkel. Medeuitvoerders zijn NXT Level Kids, Brassband voor kinderen vanaf 5 jaar, Creatief Magazijn De Tijd is Rijp, Coens design, Terrasmus en Global Nomads Productions